Stig Dalager, forelæser om sin roman, ”Det blå lys” om Marie Curie
”Dalager viser sit internationale format” , ”Det er svært at lægge Stig Dalagers roman fra sig”, skrev henholdsvis ”Jyllandsposten” og ”Politiken” i anledning af udgivelsen af ”Det blå lys”, Dalagers roman om Marie Curies liv og geni, der indbragte hende to Nobelpriser i kemi og fysik.
Dalager fortæller i sin forelæsning om en kvinde, hvis fascination af ”det blå lys” førte hende ud på en videnskabelig opdagelsesrejse og ind i det ukendte, men også den elementære menneskelige historie om en lidenskabelig kvinde , hvis kærlighed og intelligens sætter hende i stand til at overvinde næste uoverstigelige barrierer.
Romanen er nu udgivet i sit 8. oplag og vinder stadig flere læsere.
Stig Dalager er med 65 værker og udgivet med sine skuespil og romaner i nu 41 lande en af vores mest internationalt udbredte og anerkendte forfattere.
Propagandaministeriets Caféforelæsninger henter inspiration fra de “saloner” der blev holdt på Kiøbenhavnske kollegier i 1700- og 1800-tallet, hvor man mødtes for at udveksle synspunkter, indsigter og poesi, men også fra det engelske begreb “Penny University”, hvor caféer fungerede som et centrum for læring, udveksling og debat, og samtidig var et sted man kunne sidde behageligt og læse avisen; alt dette for prisen af en kop kaffe (1 Penny).
Også i det Osmanniske rige blev caféer til steder med meningsfulde samtaler, til en sådan grad, at man frygtede hvordan det kunne skabe inspiration til oprør, og forbød al offentlig indtagelse af kaffe i en periode på ti år.