Propagandaministeriet

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Djævelen

2. december 2022 @ 19:00 - 20:30

Gratis

Djævelsk ondskab?

– en passende start på julemåneden.

“Hvad du tror om Djævelen fortæller hvad du i bund og grund tror om Gud. I evangelierne er Djævelen nærmest som en ’stalker’, der dukker op i uventede skikkelser for at spænde ben for den måde, Jesus vil være Guds søn på. Men hvorfor? Hvad vil Djævelen egentlig?

Modsat af hvad man skulle tro er Djævelen ikke al ondskabs udspring. Auschwitz, sygdom eller menneskelig fornedrelse er ikke Djævelens gebet.

Djævelen har sit ærinde og sin indsats ét ganske bestemt, men overraskende afgørende sted.

Afgørende for hvordan vi er kirke og for det enkelte menneskes tro.

Hele den luthersk-kierkegaardske tradition med fokus på den personlige tro som omdrejningspunkt har på en intim måde med opfattelsen af Djævelen som levende vilje i verden at gøre.”

Henrik Winther Nielsen er sognepræst i Frederiksborg Slotskirke i Hillerød og har udgivet bogen ‘Djævelen’, hvori han gør op med vante forestillinger om hvem Djævelen er og hvad det djævelske ærinde er.

Detaljer

Dato:
2. december 2022
Tidspunkt:
19:00 - 20:30
Pris:
Gratis

Sted

20 Grams Café
Rosengården 13
København K, Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Propagandaministeriets Caféforelæsninger henter inspiration fra de “saloner” der blev holdt på Kiøbenhavnske kollegier i 1700- og 1800-tallet, hvor man mødtes for at udveksle synspunkter, indsigter og poesi, men også fra det engelske begreb “Penny University”, hvor caféer fungerede som et centrum for læring, udveksling og debat, og samtidig var et sted man kunne sidde behageligt og læse avisen; alt dette for prisen af en kop kaffe (1 Penny).

Også i det Osmanniske rige blev caféer til steder med meningsfulde samtaler, til en sådan grad, at man frygtede hvordan det kunne skabe inspiration til oprør, og forbød al offentlig indtagelse af kaffe i en periode på ti år.

Tilmeldingen er lukket