De fleste har svært ved at forestille sig en fred i Ukraine.
Alle parter, Ukraine, Rusland, USA, NATO-landene m.fl. satser på en militær sejr.
I krigens først år syntes en ukrainsk sejr for de fleste kun at være et spørgsmål om tid. Men med den fejlslagne ukrainske sommeroffensiv, og de første tegn på træthed i den vestlige lejr er der sået alvor tvivl om en mulig ukrainsk militær sejr.
Jens Jørgen Nielsen vil forklare, hvad krigen og konflikten handler om, hvorfor den overhovedet kom i stand (herunder beskrive fejlkalkulationer fra begge sider).
For det andet vil han give et bud på, hvordan en fred, og fredsforhandling kunne se ud.
Og for det tredje, give en beskrivelse af den nye verdensorden, som tegner sig midt i det der i dag ligner et internationalt kaos.
Det er en ny verdensorden, som Rusland har fundet en central placering i.
Propagandaministeriets Caféforelæsninger henter inspiration fra de “saloner” der blev holdt på Kiøbenhavnske kollegier i 1700- og 1800-tallet, hvor man mødtes for at udveksle synspunkter, indsigter og poesi, men også fra det engelske begreb “Penny University”, hvor caféer fungerede som et centrum for læring, udveksling og debat, og samtidig var et sted man kunne sidde behageligt og læse avisen; alt dette for prisen af en kop kaffe (1 Penny).
Også i det Osmanniske rige blev caféer til steder med meningsfulde samtaler, til en sådan grad, at man frygtede hvordan det kunne skabe inspiration til oprør, og forbød al offentlig indtagelse af kaffe i en periode på ti år.