Propagandaministeriet


Bøger fra Lafontaines Fablerier

Marquitomanen

Af Jean-Lorentz Lafontaine

En lystløgners bekendelser.
Marcel de Sade er blevet kaldt flamboyant, en stilfuld bedrager og Danmarks første celebrity. Selv kaldte hans sig Marquis – psykiateren kaldte ham mytoman – det må blive til en Marquitoman. Han har levet et liv på kanten, hvor han har betaget og behaget med sine fantasifulde historier. Men har nu, hvor livets efterår går mod vinter følt trang til at noget af sandheden kommer frem. Derfor har han bedt Jean-Lorentz Lafontaine skrive The true story om ham, og billedkunstneren Bjørn Ignatius Øckenholt har lavet virkelighedsnære illustrationer dertil.

208 sider.
24,5 x 17,5 cm.
Hardcover.
ISBN: 9788799932757
Udkommer: 30-09-2021.
Pris: 325,-

Baronessen & Kolonien

Af Jean-Lorentz Lafontaine

Den Afrikanske Farm er nok Karen Blixens mest fantastiske fortælling og beskriver med en vis kunstnerisk frihed forholdene i kolonien. Men læser man op på British East Africas koloniens historie og krydrer med de breve, som Karen Blixen sendte hjem til sin familie, opdager man hurtigt de små kunstneriske uoverensstemmelser mellem beskrivelserne og hvad der egentlig hændte.

Bogen tager uhøjtideligt emner op om bl.a. hvordan det politiske spil i kolonien havde indflydelse på dagligdagen på farmen, om Denys Finch Hatton i virkeligheden var homoseksuel, om Karen Blixen egentlig havde syfilis. Var hun en medskyldig og synder i det store koloniale spil, var hun snobbet, narcissistisk eller bare en dygtig løgner? Hvad skete der med hendes folk, da hun rejste hjem til Danmark? Måske får vi svaret på, hvorfor Den Afrikanske Farm blandt andet bliver kaldt den farligste bog, der er skrevet om Afrika.

100 sider.
24,5 x 17,5 cm.
Hardcover.
ISBN: 9788799932733
Udgivelse: 05-10-2020
Pris: 285,-

En sang om Afrika

Af Jean-Lorentz Lafontaine

Bogen giver indblik i hvordan en uoverenstemmelse med Børnefonden, blev startskudet til en lille velgørende forening så dagens lys, og siden har arbejdet som en filantrop for at hjælpe udsatte børn og unge i Kenya. Bogen beskriver malerisk den storslåede afrikanske natur på en rejse igennem landet, hvor foreningens arbejde støder på de store kulturforskelle, der ind i mellem giver type skuffelser og tvivl om arbejdet nogensinde bliver færdiggjort. Men heldigvis også øjeblikke fyldt med uforglemmelig glæde ved at hjælpe de altid glade børn, og øjeblikke fyldt med hjerteskærene sejre projekterne endeligt er sat i søen, og sejler videre som en fuldrigger i det åbne hav. Forfatteren øser undervejs ud af sin viden om Kenyas lange historiebog sagn, krydret med fakta om de gamle stammers nutidige leveforhold. Alt bundet sammen og understreget på sirlig vis med Karen Blixen ord fra hendes tid i Kenya. Illustreret af Bjarne Sørensen.

200 sider.
14,5 x 21 cm.
Paperback.
ISBN: 9788799932702
Udgivet: 2016.
Pris: 145,-

Vinden Hvisker

Af Jean-Lorentz Lafontaine

Denne bog er en lidt anderledes og flambioant fortælling om den yderst højreorienterede Tobias, der en dag modtager besked om at han er enearving til en ukendt farbror. Uvidende drager han mod Lyngklithus hvor hans eksentriske farbror Pierre holder hof, og han må sande at han på grund af arvesagen må tilbringe flere måneder på den jyske hede. Hurtigt opdager han at huset er kendt som en gammel kunstnerkoloni, der tiltrækker typer af menensker Tobias aldrig havde forstillet sig han skulle omgåes. Som månederne går opstår der mere og mere mystik om Pierre’s person, og alt tyder på at han gemmer på en familiehemmelighed. Men Pierre har på ingen måde travlt med at løfte sløret for noget som helst, men i dyrker i stedet de gamle dyder som pianospil og højtlæsning af gamle breve fra familiens afdøde veninde der havde en farm i Afrika. Lyngklithus er et miliø der ikke passer en rastløs rod som Tobias, der hellere vil hjem til det vante i København. Men vinden begynder lige så stille at hviske og måske er der nye toner på vej i hans liv. Historien er også en fortælling om menneskelig forandring. Livets fundament er ikke kun bygget af firkantede klodser, men af ånd.
Illustreret af Bjarne Sørensen.

222 sider.
14,5 x 21 cm.
Paperback.
ISBN: 9788799932726
Udgivet: 2018.
Pris: 145,-

En iskold vinternat + Fisken der gerne vil være fugl

Af Klavs Skovsholm og Jean-Lorentz Lafontaine

En lille julebog for småfolk, med de hyggelige historier. “En iskold vinternat”, skrevet af Klavs Skovsholm og “Fisken der gerne vil være fugl” skrevet af Jean-Lorentz Lafontaine. Det er ikke alle, der har de samme muligheder for at holde jul. Derfor har holdet bag bogen valgt at donere hele salget til foreningen For Børnenes Skyld, der hvert år gør et fantastisk stykke arbejde for at holde jul for børnefamilier, der har lidt mindre at gøre godt med end andre familier.
Illustreret af Bjarne Sørensen.

36 sider.
17,5 x 17,5 cm.
Hardcover.
ISBN: 9788799932740
Udgivet: 2020.
Pris: 125,-

Bogen for småfolk

Af Klavs Skovsholm og Jean-Lorentz Lafontaine

En lille finurlig børnebog.
Klavs’ historie Grantræet handler om et ensomt og beskadiget træ der står i skoven og længes mod eventyr. En dag vælter træet, og skovens folk kommer og saver den beskadiget stamme fra, så den fine top kan bruges som juletræ i den varme stue. Jean-Lorentzs historie Børnehjemmet der ville nå stjernerne handle om drengens Kamande, der opdager at hans veninde på børnehjemmet mangler nogle ordentlige senge. På vej hjem ser han hvordan de forskelige dyr har dejlige steder at sove, og han beslutter sig til at gøre alt hvad han kan, for at skaffe nye senge til børnehjemmet.
Illustreret af Bjarne Sørensen.

38 sider.
14,5 x 21 cm.
Hardcover.
ISBN: 9788799932719
Udgivet: 2017.
Pris: 125,-

Her kan du forbestille en bog, helt uforpligtende.

Du får besked når bogen udkommer, og vi garanterer at der er et eksemplar til dig.

Din mailadresse bliver ikke brugt til andre formål.